چهارشنبه، 22 ارديبهشت 1395

پرسش :

احتراماً باعنایت به حلول عید سعید غدیر خم و ضمن عرض تبریک به حضرتعالی درخواست می گردد پیرامون کم و کیف اعمال این روز مبارک رهنمود و ارشاد لازم را بفرماييد.

پاسخ :
روز عید غدیر بهترین روزها است و عیدی افضل از این عید نداریم و شیعه باید روز غدیر را خیلی اهمیت بدهد، بلکه هفته غدیر داشته باشد. روز عید غدیر باید جشن ها و دید و بازدیدها عالی باشد. البته باید در ضمن آنها گناه نباشد که امیرالمومنین«سلام‌الله‌عليه» را ناراحت کند. بلکه باید مداح‌ها مدح بخوانند و اهل منبر منقبت اهل‌بیت«علیهم‌السلام» مخصوصاً امیر المومنین«سلام‌الله‌عليه» را بگویند. البته باید اغراق نباشد که بهانه دست دشمن داده شود.

و افراد متمکّن ناهار و شام بدهند، البته بدون اسراف و تبذیر، و بهتر از شام و نهار، کمک به مستمندان در این روز باید زیاد باشد.

چنانکه با نماز و دعا و توسل شباهتی به امیرالمومنین«سلام‌الله‌عليه» داشته باشند.

و آنچه مهم‌تر از همه این‌ها است، باید گناه نباشد. چه در خانه و چه در خلوت و چه در بیرون از خانه و میان مردم. و امیرالمومنین«سلام‌الله‌عليه» فرموده‌اند: «عید روزي است که در آن روز گناه نباشد».

مرحوم محدث قمی در مفاتیح الجنان، اعمال عید غدیر را مفصّل نقل کرده است.

منبع: almazaheri.ir