يکشنبه، 9 خرداد 1395

پرسش :

اگر پرسنل نيروی های مسلّح در درگيرى با اشرار يا قاچاقچيان كشته شوند حکم فقهی شهید را دارند؟

پاسخ :
از نظر دین اسلام شهید بر دو قسم است، یکى شهید به معناى خاص؛ یعنى کسى که در معرکه جنگ کشته شود البتّه درگیرى 2 یا 3 نفر از اشرار مثلاً با 2 یا 3 نفر از نیروى انتظامى صدق جنگ بر آن نمى‌‏شود ولى اگر دو گروه قابل توجه با هم درگیر شوند و جنگ کوچکى رخ دهد این مصداق معرکه جنگ، است و حتى در معرکه جنگ، خط اوّل و دوم فرقى ندارد و اگر کسى به خاطر اصابت بمب یا امثال آن در پشت سر کشته شد همین که در محدوده جنگ باشد کفایت مى‏‌کند وصدق معرکه مى‌‏کند. اما شهید به معناى عام یعنى هر کس که در حال انجام وظیفه کشته شود که این نوع شهادت احکام خاص شهید مثل عدم لزوم غسل و کفن و امثال آن را ندارد اگر چه شهید حساب مى‏‌شود و اجر شهید را دارند.

منبع: makarem.ir