دوشنبه، 17 خرداد 1395

پرسش :

با توجّه‌ به‌ سكوت‌ قانون‌ در اجرای اصل‌ 167 قانون‌ اساسی جمهوری اسلامی ايران‌ ، پاسخ‌ فقهی و مستدل‌ سؤال‌ ذيل‌ را به‌ نحوی كه‌ بتوان‌ مورد استناد احكام‌ قضایی قرار داد، بيان‌ فرمایید. در برخي‌ موارد كه‌ از محضر مبارک حضرت‌ عالي‌ استفتاء شده‌ است‌ پاسخ‌ فرموده‌ايد «مصالحه‌ نمايند» منظور از مصالحه‌ چيست‌؟ آيا قاضی محكمه‌ نيز نقشی در اين‌ مصالحه‌ می‌تواند داشته‌ باشد يا بايد هيچ‌ گونه مداخله‌ای ننمايد؟ اصولاً چنانچه‌ طرفين‌ با هم‌ مصالحه‌ ننمايند تكليف‌ دادگاه‌ چيست‌؟

پاسخ :
اگر طرفين‌ مصالحه‌ نمودند خود به‌ خود ختم‌ دعوی می‌شود، و اگر چنين‌ نشد قاضی حكم‌ به‌ مصالحه‌ می‌كند، و اگر پيروی از آن‌ حكم‌ نكردند قاضی هر طور صلاح‌ می‌داند ختم‌ دعوی می‌كند كه‌ به‌ آن‌ صلح‌ قهری گفته‌ می‌شود.

منبع: almazaheri.ir