دوشنبه، 17 خرداد 1395

پرسش :

چنانچه‌ جسدی مجهول‌ الهوية باشد و تنها راه‌ شناسايي‌ هويّت‌ جسد، قطع‌ انگشتان‌ هر دو دست‌ متوفّی و بازسازی آثار انگشت‌ وی در آزمايشگاه‌ جنایی باشد، آيا دادگاه‌ مجاز به‌ دستور قطع‌ انگشتان‌ دستان‌ ميّت‌ می‌باشد يا خير؟ لازم‌ به‌ توضيح‌ است‌ كه‌ با ازدياد اجساد مجهول‌ الهويه موجود در پزشكی قانونی تنها طريق‌ علمی ممكن‌ جهت‌ شناسايی هويّت‌ اجساد از طريق‌ فوق‌ بوده‌ كه‌ اين‌ مسأله‌ نيز به‌ لحاظ‌ برطرف‌ نمودن‌ نگرانی و ترديد خانواده‌ها، از اهمّيّت‌ ويژه‌ای برخوردار است‌، لذا آيا وجود مدّعی يا عدم‌ وجود مدّعی برای جسد يا اجازه‌ و عدم‌ اجازه بستگان‌ متوفّی در حكم‌ قضيه‌ توفيق‌ دارد يا خير؟

پاسخ :
اگر قاضی مربوطه‌ اين‌ كار را ضروری بداند جايز است‌ گرچه‌ اجازه‌ از اوليای ميّت‌ نباشد بلكه‌ اگر منع‌ هم‌ باشد تشخيص‌ قاضی مقدّم‌ بر منع‌ آنهاست‌.

منبع: almazaheri.ir