دوشنبه، 17 خرداد 1395

پرسش :

«ديه زن‌، چنانچه‌ از ثلث‌ ديه كامل‌ بيشتر باشد نصف‌ خواهد شد» حال‌ اين‌ حكم‌ در چه‌ مواردی جاری می‌گردد؟ آيا بايد بيش‌ از يک ثلث‌ در يک فقره‌ ديه‌ يا ارش‌ باشد يا اين‌ كه‌ هر گاه‌ جمع‌ ارش‌ و ديه متعلّق‌ به‌ جراحات‌ و شكستگی‌های متعدّد نيز در زن‌ از ثلث‌ بيشتر باشد ديه آن‌ نصف‌ خواهد شد؟ و آيا در اين‌ مورد اخير چنانچه‌ جراحات‌ متعدّد با يک ضربه‌ ايجاد شده‌ باشد مانند تصادف‌ يا چند ضربه‌، تفاوتی دارد يا خير؟

پاسخ :
تفاوتی ميان‌ واحد و متعدّد نيست‌ چنانچه‌ فرقی ميان‌ اين‌ كه‌ با يک ضربه‌ باشد يا ضربات‌ متعدّد، نيست‌. بنابراين‌ اگر جراحات‌ متعدّد با يک ضربه‌ يا ضربات‌ متعدّد بيش‌ از ثلث‌ شد به‌ نصف‌ تبديل‌ می‌شود. بلی اگر در دو جلسه متعدّد عرفی باشد هر جلسه‌ای حكم‌ خود را اقتضا دارد و جمع‌ نمی‌شود.

منبع: almazaheri.ir