سه‌شنبه، 18 خرداد 1395

پرسش :

حدیثی‌ در كتاب‌ اخلاق‌ نوشته‌، خواهش‌ می‌كنم‌ اگر اشكالی‌ ندارد در مورد این‌ حدیث‌ توضیحی‌ بفرمایید. حضرت‌ امام‌ صادق‌(ع) فرمودند گاهی‌ انسان‌ گناه‌ می‌كند و پشیمان‌ می‌شود سپس‌ عملی‌ نیک انجام‌ می‌دهد و خوشحال‌ می‌شود، به‌ علّت‌ همین‌ سرور و شادمانی‌ از حالی‌ كه‌ قبل‌ از عمل‌ نیک داشت‌ تنزّل‌ می‌كند، پس‌ اگر بر آن‌ حال‌ گناه باقی‌ می‌ماند برایش‌ بهتر بود. خواهش‌ می‌ كنم‌ اگر موعظه‌ای‌ لازم‌ است‌ بفرمایید

پاسخ :
این‌ طور كه‌ شما نوشته‌اید نیست‌ و آنچه‌ هست‌ این‌ است‌ كه‌ عُجب‌ و عمل‌ پسندی‌ خوب‌ نیست‌ و انسان‌ باید در هر حال‌ خود را مقصّر بداند و این‌ حالت‌ است‌ كه‌ او را ترقّی‌ می‌دهد.

منبع: almazaheri.ir