شنبه، 29 خرداد 1395

پرسش :

در صورتی كه‌ امر به‌ معروف‌ و نهی از منكر واجب‌ كفايی باشد و هر كس‌ می‌تواند امر به‌ معروف‌ و نهی از منكر كند، اگر با وجود آن‌ كه‌ دسترسی به‌ مأموران‌ انتظامی متعسّر است‌، خود اشخاص‌ نهی از منكر كنند، اين‌ با رعايت‌ مراتب‌ امر به‌ معروف‌ و نهی از منكر (با رفتار، با گفتار، ....) تا قتل‌ كسی كه‌ به‌ منكر روی آورده‌ پيش‌ رود (مثلاً شخصی عمل‌ منافی عفّت‌ انجام‌ می‌دهد) آيا اين‌ گونه‌ امر به‌ معروف‌ و نهی از منكر مشروع‌ است‌ يا خير؟

پاسخ :
افراد عادی فقط‌ می‌توانند با گفتن‌، امر به‌ معروف‌ و نهی از منكر كنند ولی ساير مراتب‌ مربوط‌ به‌ حاكم‌ شرع‌ است‌ نه‌ افراد عادی.

منبع: almazaheri.ir