شنبه، 29 خرداد 1395

پرسش :

اگر انسان‌ نيّت‌ كند كه‌ از فلان‌ مجتهد تقليد نمايد، أ) آيا با داشتن‌ چنين‌ نيّتی، تقليد محقّق‌ می‌شود؟ ب‌) با داشتن‌ نيّت‌ تقليد در سؤال‌ (أ)، حكم‌ باقی ماندن‌ بر تقليد آن‌ مجتهد بعد از فوت‌ او چه‌ می‌باشد؟ ج‌) اگر جواب‌ سؤال‌ (أ) و (ب‌) منفی باشد شرط‌ تحقّق‌ تقليد از مجتهد جامع‌ شرایط‌ چيست‌؟

پاسخ :
أ) چون‌ تقليد نزد اينجانب‌ التزام‌ صرف‌ است‌، تقليد محقّق‌ می‌شود.

ب‌) چون‌ بقاء بر تقليد ميّت‌ را به‌ صرف‌ التزام‌ جايز می‌دانم‌ بعد از فوت‌ آن‌ مجتهد بقاء در كليه مسایل‌ جايز است‌.

ج‌) عمل‌ نيست‌ بلكه‌ صرف‌ التزام‌ است‌.

منبع: almazaheri.ir