شنبه، 29 خرداد 1395

پرسش :

در رساله توضيح‌ المسایل‌ مرقوم‌ فرموده‌ايد: «مسلمان‌ بايد به‌ اصول‌ دين‌ اطمينان‌ داشته‌ باشد»: 1) اطمينان‌ چيست‌؟ 2) آيا صرف‌ اطمينان‌ كافی است‌ يا بايد همراه‌ دليل‌ باشد، عموم‌ مردم‌ به‌ توحيد و عدل‌ و نبوّت‌ و امامت‌ و معاد اعتقاد و اقرار دارند ولی نمی‌توانند بر اين‌ معتقدات‌ دليلی اقامه‌ كنند، چه‌ وظيفه‌ای دارند؟ آيا كافی است‌؟

پاسخ :
1) به‌ علم‌ عادی كه‌ عموم‌ مردم‌ آن‌ را دارند اطمينان‌ گفته‌ می‌شود در مقابل‌ علم‌ دقّی فلسفی.

2) همان‌ مقدار كفايت‌ می‌كند گرچه‌ خوب‌ است‌ اصول‌ دين‌ عموم‌ مردم‌ اجتهادی باشد.

منبع: almazaheri.ir