چهارشنبه، 24 شهريور 1395

پرسش :

لطفاً، با ذکر مثال، تعریف دقیقى از «محکمات»، «ضروریّات دین» و سایر اصطلاحات مشابه همچون، «محکمات فقه»، «احکام ضرورى اسلام»، «مسلّمات مذهب» بیان فرمایید. ضمناً حکم انکار هر یک از آنها چه مى باشد؟

پاسخ :
اوّلا: منظور از «ضروریّات دین» اموریست که همه، اعم از عالم و غیر عالم، مى دانند جزء دین است، مانند مساله نماز و روزه و حجاب. و «محکمات» مسائلى است که به دلیل قطعى ثابت شده است، هر چند ضرورى نباشد. و «احکام ضرورى اسلام» همان احکام ضرورى دین است. و «مسلّمات» و «محکمات مذهب» امورى است که با دلیل قطعى در مذهب شیعه ثابت شده باشد.
ثانیاً: اگر کسى ضروریّات دین را انکار کند، و انکارش سبب انکار نبوّت گردد، از اسلام خارج مى شود، ولى انکار ضروریّات مذهب تنها باعث خروج از مذهب است، نه اسلام.

منبع: makarem.ir