پنجشنبه، 2 دی 1395

پرسش :

در برخى مجالس که براى بزرگداشت اهل‌بیت (علیهم السّلام) برپا مى‌شود، مسایلى ‏به چشم مى‌خورد؛ از جمله:‏ ‏١ـ تصریح به الفاظى که دلالت بر الوهیت اهل‌بیت (علیهم السّلام) دارد؛ مانند: لا إله إلاّ ‏على و ... .‏ ‏٢ـ خواندن اشعار و بیان مطالبى که مقام خداوند را در برابر اهل‌بیت (علیهم السّلام) ‏پایین مى‌آورد؛ مانند: خدا عکس على را ماچ مى‌کرد.‏ ‏٣ـ انجام بعضى کارها در منظر مردم، براى اظهار ذلّت در برابر اهل‌بیت (علیهم السّلام)؛ ‏مانند آویختن زنجیر به گردن و درآوردن صداى حیوانات.‏ ‏٤. نسبت دادن برخى امور به اهل‌بیت (علیهم السّلام) که به ظاهر با عصمت آنان ‏منافات دارد.‏ برخى افراد در توجیه این اعمال که در آن شائبه حرمت وجود دارد، مى‌گویند: دستگاه امام ‏حسین (علیه السّلام) از محدوده‌ی فقه خارج است. لطفاً با بیان نظر شریفتان، راه‌گشاى ما ‏براى دست‌یابى به بینشى به دور از اشتباه و بهره‌مندى صحیح از مجالس اهل‌بیت ‏‏(علیهم السّلام) باشید.‏

پاسخ :
الف) اهل‌بیت عصمت و طهارت (علیهم السّلام) همتاى قرآن کریم، معصوم و حجّت ‏الهى‌اند.‏
ب) تعظیم شعائر اهل‌بیت (علیهم السّلام)، مورد ترغیب اکید شارع مقدس است.‏
ج) در تمام مراسم، لازم است از غلو پرهیز شود.‏
د) لازم است در همه مراسم، از گفتار یا رفتارى که موجب هتک مقام شامخ امامت و وهن ‏خاندان عصمت یا اهانت به اصل عزادارى است، احتراز شود.‏
هـ) نهضت سید الشهداء (علیه السّلام) براى احیاى حق و اماته باطل بود؛ کارى که حق ‏نباشد، انجام آن مخالف هدف قیام حسینى (ارواحنا فداه) است.
جوادى آملى ٢٢/١/٨١.‏

منبع: esra.ir