دوشنبه، 24 مهر 1396

پرسش :

آموزگارى پیمان بسته که در مقابل خدمت موظف 24 ساعت در هفته حقوق دریافت نماید حال اگر بعضى ساعت‏‌ها کارهاى شخصى انجام داده، و دانش‌‏آموزان بدون معلم بوده‌‏‌‌اند -یا معلم دیگرى به جایش بوده- آیا حق استفاده از حقوق دارند و اگر بگیرند جائز است یا خیر؟ و اگر چنانچه خودشان شخصا مریض شوند و آن ساعتى که مى‏‌بایست کار موظف انجام دهند که در مقابلش حقوق بگیرند گرفتن آن مقدار پولى که در برابرش هیچ‌‏گونه کارى انجام نداده است جایز و قابل تصرف است یا خیر؟

پاسخ :
تابع مقرّرات استخدامى است و اگر بر خلاف نموده استحقاق اجرت ندارد.
منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، ج‏2، ص218