دوشنبه، 24 مهر 1396

پرسش :

سازمان اوقاف در زمان طاغوت قانونى وضع کرده که به موجب آن صدى ده نذورات بقاع را بگیرد؛ آیا از نظر شرعى جایز است وجوهى را که مردم به منظور کمک به مخارج و تعمیر بقعه‌‏اى یا بقاعى مى‌‏پردازند صدى ده آن را به اوقاف داد؟ و آیا در جمهورى اسلامى ایران این قانون مى‏‌تواند صحیح باشد و صورت شرعى داشته باشد یا خیر؟

پاسخ :
نذورات و هدایاى بقاع متبرّکه باید در همان جهتى که ناذر یا هدیه‏کننده منظور نموده، مصرف شود.
منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، ج‏2، ص465