دوشنبه، 24 مهر 1396

پرسش :

من در خانواده‌‏اى زندگى مى‏‌کنم که همه طرفدار انقلاب مى‌‏باشند ولى هنوز آنطور که باید با نفسشان مبارزه نکردند و من دچار مشکلاتى شده‌‏ام مثلا هنگامى که افراد به غیبت مشغول هستند و من هر چه مى‏‌گویم غیبت نکنید مى‌‌‏‌گویند این که غیبت نمى‏‌شود در صورتى که مى‌‏دانم غیبت است و من مجبور مى‌‏شوم محل را ترک کنم حال اگر در سر سفره بودم و آنها باز غیبت را شروع کردند و به تذکر من گوش ندادند آیا من در آن مورد مى‏‌توانم در دل غضبناک شوم یا این‌که باید محل را ترک کنم یا هنگامى که در تلویزیون مخصوصا در برنامه ورزش و مردم که من فکر مى‏‌کنم آهنگ‌هایش با جمهورى اسلامى منافات دارد گذاشته مى‏‌شود و برادران من هم علاقه‌‏مند هستند من نمى‏‌توانم آن کانال دیگر ببرم و در ضمن سر سفره غذا خوردن مى‌‌‏‌باشم در آن موقع من باید چه کنم؟

پاسخ :
اگر به اعتقاد شنونده غیبت است جایز نیست گوش کند ولى ترک مجلس اگر دشوار باشد لازم نیست، و موسیقى مطرب حرام است و صداهاى مشکوک مانع ندارد.
منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، ج‏2، ص618