شنبه، 29 مهر 1396

پرسش :

در دانشگاه‌ها رفت و آمد زنان با پوشش و حجاب نامناسب فراوان شده است و چشم پوشاندن کامل از آنان بسیار دشوار است، نگاه کردن غیر عمدی به آنان علی رغم علم به ابتلا به چنین نگاه‌هایی هنگام ورود به دانشگاه چه حکمی دارد؟ آیا نگاه‌های عادی غیر شهوانی به زنان آرایش کرده جایز است یا نه؟

پاسخ :
بنابر احتیاط مستحب باید از نگاه کردن به صورت و دو دست چنین زنانی پرهیز کرد و در غیر از این دو موضع، نگاه عمدی بدون ضرورت به آنان ممنوع است و نیز ادامه نگاه غیر ضروری نیز ممنوع می‌باشد، بنابراین کسی که نگاهش به صورت غیر عمدی به چنین افرادی می‌افتد، نباید نگاهش را تکرار کرده و یا آن را ادامه دهد؛ مگر در صورت ضرورت.

منبع: استفتائات از محضر حضرت آیت‌الله العظمی بهجت (دوره 4 جلدی)، ناشر: دفتر حضرت آیت‌الله العظمی محمدتقی بهجت، قم، 1386.