شنبه، 29 مهر 1396

پرسش :

اگر فردی گوشه مشخصی از مسجد را جهت اعتکاف خود معین نماید و فرد دیگری در آنجا معتکف شود، آیا اعتکاف فرد دوم باید با اجازه فرد اوّل باشد؟ و در صورت عدم رضایت او، آیا اعتکاف وی باطل است؟

پاسخ :
اجازه از فرد اوّل لازم است و در صورتی که او را از آن مکان رانده و وی از آنجا اعراض کرده و به جای دیگر رفته، بنا بر اقوی اعتکاف او صحیح است، همچنین اگر به جای دیگر نرفته؛ ولی مکان منحصر در این جای غصب شده نیست که در این صورت نیز اعتکاف صحیح می‌باشد؛ اما اگر امکان اعتکاف منحصر در مکان غصب شده باشد و آن فرد نیز از آن مکان اعراض ننموده باشد، اعتکاف باطل است.

منبع: استفتائات از محضر حضرت آیت‌الله العظمی بهجت (دوره 4 جلدی)، ناشر: دفتر حضرت آیت‌الله العظمی محمدتقی بهجت، قم، 1386.