جمعه، 1 دی 1396

پرسش :

فردی با ایراد ضرب عمدی به چشم فرد دیگری، (بدون اینکه موجب در آوردن چشم وی شود ) باعث کاهش شدید بینایی مضروب در حد شمارش انگشتان دست شده است. این کاهش شدید بینایی از نظر پزشک قانونی با توجه به نظریه سازمان بهداشت جهانی نابینایی محسوب و اعلام شده است. آیا این کاهش شدید بینایی همان کوریست که شرعاً و قانوناً موجب قصاص خواهد شد یا منظور از کوری که موجب قصاص است از بین رفتن کامل بینایی است، به شکلی که هیچ گونه دیدی - هر چند جزیی - وجود نداشته باشد؟ لازم به ذکر است شاکی، تقاضای قصاص متّهم را نموده است و موضوع، با اجرای قسامه قابل اثبات می‌باشد.

پاسخ :
مورد از موارد دیه است، در صورت تغریر.

منبع: استفتائات از محضر حضرت آیت‌الله العظمی بهجت (دوره 4 جلدی)، ناشر: دفتر حضرت آیت‌الله العظمی محمدتقی بهجت، قم، 1386.