جمعه، 1 دی 1396

پرسش :

در قتل عمد و شبه عمد که به هنگام فرار قاتل، بستگان به نحو الاقرب فالاقرب مسؤول پرداخت دیه هستند، آیا زنان وابسته نیز مسؤولیت دارند یا اینکه همانند عاقله، مسؤولیت مختص مردان است؟

پاسخ :
محتمل است استحقاق دیه از مال او و اگر مالی نباشد، یا استیفای دیه از آن، متعذّر باشد، محتمل است استحقاق دیه از بیت المال پس از عاقله و عدم تمکن استیفایش از آنها یا ورثه او به ترتیب ارث یا مطلقاً.

منبع: استفتائات از محضر حضرت آیت‌الله العظمی بهجت (دوره 4 جلدی)، ناشر: دفتر حضرت آیت‌الله العظمی محمدتقی بهجت، قم، 1386.