دوشنبه، 11 دی 1396

پرسش :

اگر مردی به زنش تهمت ارتباط نامشروع بزند و نتواند ادّعای خویش را در دادگاه صالحه اثبات نماید. 1) آیا برای مرد جایز است دوباره با زن خویش ادامه‌ی زندگی دهد؟ 2) آیا برای زن از لحاظ شرعی واجب است با همسرش ادامه‌ی زندگی دهد؟ 3) آیا در این خصوص زن می‌تواند تقاضای طلاق نماید و به حق و حقوق خویش اعم از مهریه و جهیزیه و دارایی‌های زندگی برسد؟

پاسخ :
با درخواست زوجه، مرد استحقاق حد قذف دارد؛ مگر این که لعان را واقع سازد. ولی دوباره زندگی کردن بدون لعان مانعی ندارد و زن هم باید به وظایفش عمل کند، مگر این که طلاق خلع یا مبارات بگیرد.

منبع: استفتائات از محضر حضرت آیت‌الله العظمی بهجت (دوره 4 جلدی)، ناشر: دفتر حضرت آیت‌الله العظمی محمدتقی بهجت، قم، 1386.