يکشنبه، 29 بهمن 1396

حکم پوشاندن سرمه چشم از نامحرم

پرسش :

آیا سرمه چشم از زینت هایى است که باید پوشیده شود؟

پاسخ :
آیات عظام امام، خامنه اى، فاضل و وحید: اگر عرفا زینت محسوب شود، پوشاندن آن واجب است.[1]

آیات عظام سیستانى، مکارم و نورى: پوشاندن آن واجب نیست.[2]

آیات عظام بهجت و صافى: زینت محسوب مى شود و باید پوشانده شود.[3]

آیت الله  تبریزى: اگر نزد زنان کهنسال و یا نزدیک به آنان متعارف است، پوشاندن آن واجب نیست و در غیر این صورت باید پوشانده شود.[4]

پی‌نوشت‌ها‌:
[1]. فاضل، جامع المسائل، ج1، س1707 و دفتر: امام، وحید و خامنه اى.
[2]. نورى، استفتائات، ج1، س542 و 500؛ مکارم، استفتائات، ج1، س802؛ سیستانى، sistani.org، زینت، س18.
[3]. دفتر: بهجت و صافى.
[4]. تبریزى، صراط النجاة، ج1، س882 و 883.

منبع: مجموعه پرسش‌ها و پاسخ‌هاى دانشجویى؛ دفتر بیست و یکم (احکام ازدواج، مطابق با نظر ده تن از مراجع عظام)، سید مجتبى حسینى، قم: دفتر نشر معارف، 1385.

مطالب مرتبط:

حکم پوشش انگشتر طلا و حلقه ازدواج بانوان، در صورتى که در معرض دید نامحرم باشد، چگونه است؟

اگر زیورآلات زن (مانند گردن بند و النگو) در معرض دید نامحرم باشد، چه حکمى دارد؟

گذاشتن لنز آرایشى براى بانوان چه حکمى دارد؟

آیا رنگ کردن ابرو زینت بوده و پوشاندن آن از نامحرم واجب است؟

اصلاح صورت و برداشتن موهاى صورت براى دختران و خانم ها چه حکمى دارد؟

آیا زن باید چهره آرایش کرده خود را از نامحرم بپوشاند؟

استفاده از مواد نرم کننده که لباس را کمى خوشبو و لطیف مى کند، براى بانوان چه حکمى دارد؟ آیا بیرون مى توانند برونند؟

آیا براى زن جایز است که عطر بزند و از منزل بیرون رود؟

آیا استفاده از کلاه گیس به جاى روسرى، در مجالس عروسى کفایت مى کند؟

آیا دختران مى توانند با لباس آستین حلقه اى، در برابر پدر و یا برادرشان ظاهر شوند؟