يکشنبه، 12 فروردين 1397

چرا نمی‌توانم در مقابل بدرفتاری کودکم خونسرد و آرام باشم؟

پرسش :

چرا نمی‌توانم در مقابل بدرفتاری کودکم خونسرد و آرام باشم؟

پاسخ :
زمانی هم وجود دارد که رفتار کودک غیرقابل تحمل می‌شود. در چنین مواقعی باید خودتان را کنترل کنید. اگر توقعات واقع‌بینانه‌ای داشته باشید که با سن کودکتان متناسب باشد، احتمال کمتری وجود دارد که کنترلتان را از دست بدهید.

به جای این‌که از کودکتان عصبانی شوید، فقط خود را غمگین و ناراحت نشان دهید. اگر فکر می‌کنید اوضاع دارد بدتر می‌شود، سعی کنید یک قدم به عقب بردارید. از اتاق بیرون بروید و یک فنجان چای برای خودتان درست کنید یا به کودکتان پشت کنید و حداقل برای مدتی روزنامه یا مجله بخوانید.

• از توصیه‌های دیگران بهره بگیرید

اگر فکر می‌کنید رفتار بد او ادامه‌دار است، یا تصور می‌کنید با این رفتارش نمی‌توانید کنار بیایید، بهتر است موضوع را با پزشک، یا دوستانتان در میان بگذارید.

بسیاری از مادران، گاهی اوقات، به خاطر رفتار کودکشان عصبی می‌شوند، بنابراین اگر با کسی که با خودش هم چنین مراحلی را تجربه کرده، صحبت کنید، آرامش خاطر پیدا خواهید کرد. همه‌ی کودکان گاهی شیطان می‌شوند. بنابراین تصور نکنید، فقط کودک شما شیطنت می‌کند.

منبع: کودک شما (مجموعه پرسش و پاسخ از یک سالگی تا پیش دبستانی)، دکتر کارول کوپر، مترجم: ملیحه وفایی، ناشر: کتاب سعدی، چاپ اول (1384).

پرسش و پاسخ مرتبط:

آیا باید روش من و همسرم، برای عادت‌دادن کودک به نظم، یکسان باشد؟

در مقابل بدرفتاری‌های کودکم به شدت عصبانی می‌شوم. چگونه جلوی خودم را بگیرم؟

جدول جایزه کودکان چیست و این روش چگونه در تربیت کودک موثر است؟

آیا در برابر بدرفتاری کودکم، باید او را روانه اتاق خوابش کنم؟

آیا کار درستی است که به خاطر بدرفتاری کودکم را تنبیه کنم؟

چرا کودکم خیلی بدرفتاری می‌کند؟

به نظر می‌رسد دهان کودکم حرکت غیرارادی (تیک) زیادی دارد. آیا به واسطه فشار روحی است؟

به نظر می‌رسد، کودکم دوستان زیادی ندارد، چگونه به او کمک کنم؟

چگونه می‌توانم مشکل رفتاری کودکم را تشخیص بدهم؟