سه‌شنبه، 14 فروردين 1397

توصیه‌های مفید در خصوص شرکت در امتحان

پرسش :

توصیه‌های مفید به دانش آموزان و دانشجویان در خصوص شرکت در یک امتحان کدام‌اند؟

پاسخ :
- نباید با عجله و اضطراب درس بخوانند، کیفیت و کمیت یادگیری شما با اضطراب بدتر می شود.

- نباید خود را در امتحان با عینک بدبینی و حس منفی تصور کنند.

- نباید شب قبل از امتحان را تا دیروقت بیدار بمانند، چون نیاز به خواب دارند؛ به جای آن درس خواندن را یک هفته زودتر شروع کنند.

- نباید با دوستانی وقت بگذرانند که با اعمال و گفتار خود، آن ها را برای روز امتحان مضطرب می کنند.

- نباید لحظات کوتاه قبل از امتحان را به عنوان آخرین فرصت های یادگیری در نظر گرفته و با شتاب درس بخوانند، بلکه برای کارایی بیش تر در امتحان در دقایق نهایی مثلاً روزنامه بخوانند یا به شکل دیگری خود را سرگرم کنند.

- باید به خود یادآوری کنند که این امتحان هم فقط یک امتحان است.

- باید توجه داشته باشند که پیچیدگی جزئیات و مقدمات یک موضوع را بزرگنمایی نکنند و آن را به برداشت هایی کلی از آن موضوع تعمیم دهند.

- باید پس از امتحان با یک رستوران یا یک فیلم یا یک سرگرمی مورد علاقه به خود پاداش دهند.

- باید یک ساعت آخر پیش از امتحان را مشغول کاری آرامش زا باشند.

منبع: اضطراب امتحان: پیامدها و راه های کنترل آن، نجف طهماسبی پور، تهران: نشر قطره، چاپ اول (1390).

در این زمینه بیشتر بخوانید:

تغذیه در افزایش بازده فکری و کاهش اضطراب امتحان چه نقشی دارد؟

والدین برای کاهش اضطراب امتحان فرزندشان بهتر است چه رفتارهایی داشته باشند؟

قبل از شروع مطالعه یا شرکت در جلسه امتحان چه مسائلی می‌بایست در نظر گرفته شود؟

راه‌های غلبه بر اضطراب امتحان بر اساس نظریه RET (عقلانی-هیجانی) کدام‌اند؟

برای غلبه بر افکار نگران کننده در خصوص امتحان چه باید کرد؟

برای مهار اضطراب امتحان و تنش‌های بدنی چه اقداماتی به عنوان پیشگیری مطرح هستند؟

آمادگی برای امتحان چه کمکی در جهت کاهش اضطراب امتحان می‌کند؟

روش‌های پیشگیری از اضطراب امتحان کدام‌اند؟