شنبه، 10 شهريور 1397

فاش کردن اسرار بیمار برای پیشرفت علم پزشکی

پرسش :

آیا جهت امر آموزش بالینی دانشجویان و انترن‌ها(۱) و رزیدنت‌ها(۲) مجاز هستیم شرح حال مریض و بعضاً اسرار وی را در جمع پزشکان مطرح کنیم یا خیر؟

پاسخ :
اگر این امر به مصلحت بیمار بوده و یا برای آموزش دانشجویان مفید باشد مانعی ندارد.

پی نوشتها:
۱. فارغ‌التحصیل رشته پزشکی که در بیمارستان کار می‌کند تا اجازه طبابت دریافت کند.
۲. پزشکی که بعد از دوره کارورزی برای آموزش بیشتر در بیمارستان اقامت می‌کند.
منبع: leader.ir

احکام مرتبط:

درمان با داروی موجب مرگ زودرس

وظیفه داروساز نسبت به تجویز دارو

وظیفه‌ داروساز نسبت به بیمار

استفاده از داروهای ضروری حرام یا نجس

مرگ زود هنگام یا تحمّل درد

درمان‌های پرخطر برای تأخیر انداختن مرگ

انجام جراحی غیر ضروری به اصرار همراهان بیمار

انجام جراحی ضروری بدون رضایت بیمار

اجازه ی عمل جراحی