سه‌شنبه، 14 اسفند 1397

پرسش :

شست پای شخصی شکسته است و روی آن انگشت را گچ گرفته اند، اگر گچ پاک باشد آیا برای مسح پا نیازی به پارچه اضافی است؟ و یا می توان روی همان گچ را مسح نمود؟

پاسخ :
«بعد از مسح سر، باید با تَری آب وضو که در دست مانده، روی پاها را از سر یکی از انگشت ها تا ... مسح کند»(1) لازم نیست مسح حتما بر روی شست پا انجام شود و مسح، یکی از انگشتان دیگر هم کافی است. بنابراین، وقتی مانعی مثل گچ یا باند یا لاک بر روی شست باشد، باید از سر انگشت دیگر مسح کرد و جای جبیره نیست.

پی نوشت:
1- مسأله شماره 252 توضیح المسایل.
​​​​​​​
منبع: پاسخ کوتاه به 300 پرسش از احکام ، لطف اللّه صافی گلپایگانی،  قم: مسجد مقدّس جمکران ، 1390