سه‌شنبه، 14 اسفند 1397

پرسش :

اگر کسی نمی دانست هنگام غسل کف پا را هم باید بشوید؛ ولی به طور معمول آب به کف پا هم می رسد و شسته می شود، آیا غسلش صحیح است؟ تکلیف نماز و روزه هایی که با این غسل انجام داده چیست؟

پاسخ :
چون تمام طرف راست و چپ بدن حتی کف پا و لای انگشتان باید به نیت غسل شسته شود، بنابراین کسی که قسمتی از بدن را به نیت غسل نشسته است، غسلش صحیح نیست و نمازهایی را که با غسل غیرصحیح انجام داده، باید قضا کند. البته روزه هایی که گرفته صحیح است و قضا و کفاره ندارد.

منبع: پاسخ کوتاه به 300 پرسش از احکام ، لطف اللّه صافی گلپایگانی،  قم: مسجد مقدّس جمکران ، 1390