سه‌شنبه، 14 اسفند 1397

پرسش :

کسی که با سرعت به سجده می رود، اگر سرش بیش از یک بار به مهر بخورد، حکمش چیست؟

پاسخ :
در مواردی که سر بدون اختیار از محل سجده برمی گردد و دو باره بدون اختیار به محل سجده می رسد، یک سجده محسوب می شود و نماز صحیح است؛ امّا اگر می تواند بعد از برگشتن سر از محل سجده، از فرود دوباره آن به مُهر جلوگیری کند؛ باید از برگشتن سر به سجده خودداری کند و آن را یک سجده به حساب آورد (حتّی اگر ذکر سجده را نگفته باشد) و بعد از نشستن، دوباره به سجده برود و آن را سجده دوم خود حساب کند.

منبع: پاسخ کوتاه به 300 پرسش از احکام ، لطف اللّه صافی گلپایگانی،  قم: مسجد مقدّس جمکران ، 1390