سه‌شنبه، 14 اسفند 1397

پرسش :

می فرمایند: «هیچ کاری جبران نمازهای قضا شده را نمی کند مگر انجام نماز قضا»؛ امّا در کتاب "گنج های معنوی"، در روایتی آمده است که: «اگر کسی شب دوشنبه پنجاه رکعت نماز بخواند و روز آن را روزه بگیرد و ظهر دوشنبه نیز پنجاه رکعت نماز بخواند و بعد از آن، صد مرتبه استغفار کند، با صد سال نماز قضا شده مطابق است». آیا این روایت درست است؟

پاسخ :
وجوب قضای نماز، مورد اتّفاق نظر فقها است. اگر روایت مذکور از نظر سند هم مشکل نداشته باشد، مورد عمل فقها قرار نگرفته است. و نماز مذکور جبران نمازهای قضا شده را نمی کند.

منبع: پاسخ کوتاه به 300 پرسش از احکام ، لطف اللّه صافی گلپایگانی،  قم: مسجد مقدّس جمکران ، 1390