سه‌شنبه، 14 اسفند 1397

پرسش :

کفش من در مسجد گم شد، کفش دیگری به جای آن برداشتم. کار من چه حکمی دارد و الآن چه باید کنم؟

پاسخ :
اگر بدانید کفشی که برداشته اید مال کسی است که کفش شما را برده، می توانید به جای کفش خود بردارید؛ ولی اگر قیمت آن از کفش خودتان بیشتر باشد، باید هر وقت صاحب آن پیدا شد، زیادی قیمت را به او بدهید؛ و چنانچه از پیدا شدن او ناامید شوید، باید با اجازه حاکم شرع (مجتهد جامع الشرایط) زیادی قیمت را از طرف صاحبش صدقه بدهید. امّا اگر احتمال می دهید کفشی که برداشته اید مال کسی که کفش شما را برده نیست، باید از صاحبش جست و جو کنید و چنان که مأیوس شدید، آن را از طرف صاحبش به فقیر غیر سیّد بدهید.

​​​​​​​منبع: پاسخ کوتاه به 300 پرسش از احکام، لطف اللّه صافی گلپایگانی، قم: مسجد مقدّس جمکران، 1390