سه‌شنبه، 14 اسفند 1397

پرسش :

صلح با هبه چه تفاوتی دارد؟

پاسخ :
عقد و صلح و هبه در بعض موارد از نظر نتیجه یکی هستند و موجب تملیک چیزی به دیگری می گردند. امّا با این تفاوت که صلح، با قبول طرف مقابل محقق می شود؛ ولی در هبه، علاوه بر قبول طرف، باید مورد هبه نیز در اختیار او قرار گیرد. و تفاوت دیگر آن است که صلح عقد لازم و هبه عقد جایز است.

منبع: پاسخ کوتاه به 300 پرسش از احکام، لطف اللّه صافی گلپایگانی، قم: مسجد مقدّس جمکران، 1390