پنجشنبه، 16 اسفند 1397

پرسش :

اینجانب با شرایط زیر، طبق قرعه کشی سازمان حجّ و زیارت، ان شاءالله در سال عازم بیت اللّه الحرام هستم: 1- هزینه ی کامل زیارت خود و همسرم، از پول مُخَمّس تهیه شده است. 2- معلم آموزش و پرورش بوده و حقّوق مستمری در حدّ معمول زندگی با قناعت را دریافت می دارم. 3- فاقد مسکن و اتومبیل شخصی بوده و در هر شهری که شاغل باشم، مستأجر هستم. 4- وسائل زندگی را در حدّ معمول، دارا می باشم. با توجّه به شرایط فوق و شبهاتی که نسبت به وجوب حجّ و عدم آن، از اطراف اِلقاء می شود، آیا حجّ اینجانب و همسرم از حجّ واجب، کفایت می کند یا خیر؟

پاسخ :
در فرض مرقوم، چنان چه همسر شما به مقدار رفتن و بر گشتن، برای حجّ، پول دارند و می توانند بروند، مُستطیع هستند، شما در صورتی استطاعت دارید که لوازم زندگی خود و عائله را به مقدار شأنتان، دارا باشید و بعد از بر گشتن، بتوانید با در آمد کسب خودتان، زندگی خود و عائله را اداره کنید.

منبع: استفتائات حج و عمره / مطابق با فتاوای حضرت آیت ‌الله العظمی علوی گرگانی (مدظله ‌العالی)، قم: فقیه اهل‌بیت (علیهم‌ السلام)، 1391.