دوشنبه، 20 اسفند 1397

پرسش :

در مَناسِک، مَرقوم است که زن های حائض باید در حال عبور از مسجد شجره، مُحرِم شوند و اگر نمی توانند، در خارج از مسجد، مُحرم شوند. آیا این گونه اشخاص می توانند در مدینه، با نذر، مُحرِم شوند؟

پاسخ :
چون اِحرام قبل از میقات، با نذر، صحیح است، زن های حائضی که عذر شرعی از داخل شدن به مسجد دارند، می توانند در مدینه، با نذر، برای عمره ی مُحرِم شوند و یا در خارج از مسجد شجره، اِحرام ببندند، چون در خارج از مسجد هم جایز است؛ ولی اگر با نذر، خواست که مُحرِم شوند و مزاحم حقّ شوهر باشد، اِذن، لازم دارد.

منبع: استفتائات حج و عمره / مطابق با فتاوای حضرت آیت ‌الله العظمی علوی گرگانی (مدظله ‌العالی)، قم: فقیه اهل‌بیت (علیهم‌ السلام)، 1391.