سه‌شنبه، 21 اسفند 1397

پرسش :

تکلیف و وظیفه دانشجو چیست؟ آیا می تواند به دلیل مسائل شرعی از آموختن بسیاری از مسائل که در حالت عادی اشکال شرعی دارد، پرهیز کند. مثل نگاه به بدن نامحرم که در مواقعی لازمه معاینه می باشد. یا به دلیل اینکه نجات جان انسان لازم می باشد، فراگیری مسائل این چنینی برای دانشجو لازم است و اشکال ندارد؟

پاسخ :
اگر اضطرار شرعی به یادگیری این علوم داشته باشد و راهی غیر از انجام گناه برای او نیست و موجب انحراف اخلاقی او هم نمی شود به مقدار رفع ضرورت مانعی ندارد.

منبع: استفتائات پزشکی، آیت الله العظمی علوی گرگانی (مدظله العالی)، قم: نشر فقیه اهل بیت (علیهم السلام)، 1395.