جمعه، 24 اسفند 1397

دست زدن به میّت و نجس شدن بدن

پرسش :

کسى که به بدن میت قبل از غسل دست بزند، آیا بدن و لباسش هم نجس مى شود و باید آب بکشد، یا فقط غسل کند؟

پاسخ :
همه مراجع (به جز مکارم): اگر دست یا لباس خودش و یا بدن میت، مرطوب باشد، نجس مى شود و باید محل تماس را تطهیر کند. اگر خشک باشد، بهتر (احتیاط مستحب) است، محل تماس را بشوید.[۱]
آیه اللّه  مکارم: اگر دست یا لباس خودش و یا بدن میت مرطوب باشد، نجس مى شود و باید محل تماس را تطهیر کند. اگر خشک باشد، بنابر احتیاط واجب باید محل تماس را بشوید.[۲]

 پی نوشت ها:
[۱] – امام، فاضل، نورى، تعلیقات على العروه، فى غسل المیت، م ۲۰؛ بهجت، وسیله النجاه، ج ۱، م ۳۲۵؛ تبریزى، منهاج الصالحین، ج ۱، م ۳۳۳؛ وحید، منهاج الصالحین، ج ۲، م ۳۳۳؛ دفتر: خامنه اى.
[۲] – مکارم، تعلیقات على العروه، فى غسل المیت، م ۲۰٫

منبع: احکام وضو، غسل و تیمم (مطابق با نظر ده تن از مراجع عظام)، سید مجتبى حسینى، نهاد نمایندگى مقام معظم رهبرى در دانشگاه ها، دفتر نشر معارف، 1387.