جمعه، 24 اسفند 1397

خارج شدن بول در اثناى غسل

پرسش :

اگر در اثناى غسل جنابت، حدث اصغر (بول، باد معده و…) خارج شود، آیا غسل صحیح است؟

پاسخ :
آیات عظام امام، خامنه اى، صافى، فاضل و نورى: غسل باطل نمى شود و آن را تمام کند؛ ولى بهتر (احتیاط مستحب) است آن را به قصد آنچه بر ذمه او است (از اتمام یا اعاده) از سر گیرد. در هر صورت باید براى نماز و هر کارى که در آن طهارت لازم است، وضو نیز بگیرد.[۱]

آیه اللّه  بهجت: لازم نیست غسل را تمام کند و بنابر احتیاط واجب باید آن را به قصد آنچه بر ذمه او است (از اتمام یا اعاده)، از سر گیرد و براى نماز  و هر کارى که در آن طهارت لازم است، وضو نیز بگیرد.[۲]

آیه اللّه  تبریزى: باید غسل را از سر گیرد و بنابر احتیاط واجب، باید براى نماز و هر کارى که در آن طهارت لازم است، وضو نیز بگیرد.[۳]

آیه اللّه  سیستانى: غسل باطل نمى شود؛ ولى بنابر احتیاط واجب باید براى نماز و هر کارى که در آن طهارت لازم است، وضو بگیرد.[۴]

آیه اللّه  مکارم: بنابر احتیاط واجب، باید غسل را از سر گیرد و براى نماز و هر کارى که در آن طهارت لازم است، وضو نیز بگیرد.[۵]

آیه اللّه  وحید: بنابر احتیاط واجب باید غسل را تمام کند و دوباره از سر گیرد و براى نماز و هر کارى که در آن طهارت لازم است، وضو نیز بگیرد.[۶]

 پی نوشت ها:
[۱] – امام، تحریر الوسیله، ج ۱، واجبات الغسل، م ۱۹؛ توضیح المسائل مراجع، م ۳۸۶ ؛ خامنه اى، اجوبه، س ۱۸۵ و نورى، توضیح المسائل، م ۳۸۷ و تعلیقات على العروه، فصل فى مستحبات الغسل، م ۸
[۲] – وسیله النجاه، ج ۱، م ۲۱۸
[۳] – منهاج الصالحین، ج ۱، م ۲۰۴
[۴] – توضیح المسائل مراجع، م ۳۸۶
[۵] – همان، م ۳۸۶
[۶] – توضیح المسائل، م ۳۹۲

منبع: احکام وضو، غسل و تیمم (مطابق با نظر ده تن از مراجع عظام)، سید مجتبى حسینى، نهاد نمایندگى مقام معظم رهبرى در دانشگاه ها، دفتر نشر معارف، 1387.