چهارشنبه، 25 ارديبهشت 1398

نذر زن، بدون اجازه شوهر

پرسش :

حکم نذر زن، بدون اجازه شوهر چیست؟

پاسخ :
آیات عظام امام، خامنه اى و نورى: نذر زن بدون اجازه شوهر، باطل است.

آیت‌اللّه بهجت: نذر زن بنابر احتیاط واجب، بدون اجازه شوهر باطل است.

آیات عظام تبریزى و مکارم: اگر نذر زن مزاحم حقوق شوهر باشد، بدون اذن او باطل است و اگر مزاحم نباشد، احتیاط مستحب آن است که با اجازه او باشد.

آیت‌اللّه فاضل: نذر زن اگر با حق زناشویى شوهر منافات داشته باشد، بدون اجازه او باطل است و اگر منافات نداشته باشد، احتیاط واجب آن است که با اجازه او باشد (به ویژه در نذر مال).

آیات عظام سیستانى، صافى و وحید: اگر نذر زن مزاحم حقوق شوهر باشد، بدون اذن او [در هر حال] صحیح نیست و بنابر احتیاط واجب در اموال خودش نیز ـ غیر از حج، زکات، صله رحم و احسان به پدر و مادر ـ با اذن شوهر نذر کند.

پرسش های مرتبط:

آیا ملاعبه با همسر - به جز نزدیکى - در حال روزه جایز است؟

اگر مرد گناهى انجام دهد، آیا زن مى تواند به عنوان نهى از منکر نسبت به او تمکین نکند؟

تمکین زن نسبت به شوهر چه مقدار باید باشد؟