دوشنبه، 24 تير 1398

حکم مصالحه بر سود علی الحساب در مضاربه

پرسش :

قرارداد مضاربه‏‌ای با توافق سود مثلاً یک ساله علی الحساب منعقد می‌‏شود. البته به طور قرارداد مستقل یا در ضمن عقد مضاربه شرط می‌‏شود؛ در صورتی که سود حاصل از مبلغ تعیین شده به صورت علی الحساب، بیشتر باشد صاحب سرمایه مقدار اضافه را به عامل هبه کند و در فرضی که سود حاصل کمتر از مقدار تعیین شده باشد، عامل نقصان را جبران کند. لطفاً از لحاظ شرعی حکم این نحوه قرارداد یا شرط مستقل یا ضمیمه را بیان نمایید؟

پاسخ :
در فرض سؤال که سودی حاصل شده است با مصالحه دو طرف اشکال ندارد والله العالم. 1378/10/13

منبع: ره توشه قضایی (استفتائات قضایی از محضر مقام معظم رهبری)، نشر قضا، قم، چاپ اول، 1390.