سه‌شنبه، 25 تير 1398

اختلاف در نوع نکاح

پرسش :

هرگاه مردی زنی را به مدت یک سال صیغه کند و به غیر از جاری کننده صیغه که پیش‌نماز مسجد است و مرد و زن، کسی دیگر در آن مکان نباشد، و بعد از تمام شدن مدت صیغه، مرد مبلغ ذکر شده صیغه را بدهد (شخصی که صیغه را جاری نموده نیز در حیات است و کتباً نوشته که صیغه یک ساله جاری شده است)، ولی پس از مدتی یا چند سالی زن شاکی شود و ادعا کند که صیغه دایمی بودم و من همسر دایمی این مرد هستم؛ در این مورد مدعی کیست و منکر چه کسی خواهد بود؟

پاسخ :
هر یک از مرد و زن باید طبق آنچه وظیفه شرعی می‏داند عمل نماید و چنان‌چه نزاعی بین آنها باشد عقد محکوم به دوام است مگر مدعی موقت بودن عقد توقیت را اثبات نماید.

منبع: ره توشه قضایی (استفتائات قضایی از محضر امام خمینی رحمه ‌الله)، نشر قضا، 1390.