سه‌شنبه، 25 تير 1398

اشتراط نفقه به تمکین | استفتاء دو

پرسش :

حقیر چند سال پیش دختری را به همسری خودم اختیار نمودم، بعداً دیدم شکمش جراحی شده است، از او سؤال نمودم چه شده؟ گفت کلیه‏‌ام را جراحی کرده ام، بعداً فهمیدم او سر من کلاه گذاشته؛ زیرا او را جراحی رحم کرده بودند و عقیم بود، اکنون مدت نه ماه است که خانه مرا ترک کرده است و هیچ اعتنایی به من نمی‌‏کند، و من مهریه او را به اقساط می‌‏دهم، حال از امام امت می‌‏خواهم؛ آیا این زن تمام مهریه را حق دارد یا خیر؟ و نفقه او در شرع مقدس اسلام چه حکمی دارد؟ و اگر او را طلاق دهم حق نفقه او در حال عده چگونه است؟

پاسخ :
باید مهریه او را بپردازید و اگر از شما تمکین ندارد نفقه واجب نیست و اختیار طلاق با شماست.

منبع: ره توشه قضایی (استفتائات قضایی از محضر امام خمینی رحمه ‌الله)، نشر قضا، 1390.