سه‌شنبه، 25 تير 1398

دلالت تصرف بر مالکیت

پرسش :

زمین‌هایی که در شهرستان‌ها داخل محدوده و یا خارج محدوده‏ و مسبوق به زرع می‌باشد و در تصرف مالکین می‌باشد و آثار زراعت از جدول بندی و تسطیح زمین در آن به وضوح پیدا می‌باشد و فعلاً زراعت آن برای موانعی تعطیل شده و دارای سند مالکیت هم می‌باشد و در تصرف مالکین هم نیست و هم چنین زمین‌هایی که درخت‌کاری شده و از کسی هم غصب نشده؛ آیا شرعاً مالک هستند یا نه و آیا تصرف دیگران در آن زمین‌ها بدون اذن مالکین جایز است یا خیر و آیا دیگری مالک آن زمین‌ها می‌شوند یا خیر؟

پاسخ :
در فرض سؤال ملکیت مالکین باقی است و تصرف دیگران بدون رضایت آنها جایز نیست.

منبع: ره توشه قضایی (استفتائات قضایی از محضر امام خمینی رحمه ‌الله)، نشر قضا، 1390.