سه‌شنبه، 25 تير 1398

شرط عدالت در قضات

پرسش :

آیا احراز عدالتِ قاضی توسط مراجعین و غیر خود او کافی است؟ و اگر قاضی فی‏نفسه احراز عدالت خود را نکرده باشد یا عادل نباشد، ولی دیگران او را عادل بدانند یا نظر دیگران هم معلوم نباشد، آیا می‌‌تواند قضاوت کند؟

پاسخ :
قاضی باید عادل باشد و اگر خود را عادل نمی‏داند نباید متصدی قضا شود.

منبع: ره توشه قضایی (استفتائات قضایی از محضر امام خمینی رحمه ‌الله)، نشر قضا، 1390.