پنجشنبه، 27 تير 1398

لزوم عمل به بخشنامه

پرسش :

معروض می‌‏دارد که امام جمعه شهرستان ما صریحاً به این‌جانب سردفتر، در حضور جمع کثیری که برای ادای نماز جماعت حاضر می‌‏‌شوند، می‏‌فرماید: بایستی سردفتران، دختران و پسرانی را که به حد بلوغ شرعی رسیده‌‏اند، اجرای صیغه عقد نمایند و تجدید ازدواج هم برای مردان زن‏دار مانع قانونی و شرعی ندارد. از طرف دیگر اداره ثبت و اسناد و دادگستری به ما دستور می‌‌‏دهد دخترانی که کمتر از پانزده و پسرانی که کمتر از هیجده سال تمام دارند، حق ازدواج ندارند (تشخیص این‌که قوای جسمانی آنان برای زناشویی کافی است یا خیر با دادگستری، قسمت معافیت از شرط سن است) و تخلف از این امر برای پسر و دختر جرم می‌‏باشد و برای تجدید ازدواج هم دستور است که باید با رضایت زن اوّل باشد؛ بنابراین، گفتار امام جمعه را عمل کنیم یا طبق بخشنامه عمل نماییم؟

پاسخ :
مراعات مقررات دولت اسلامی لازم است.

منبع: ره توشه قضایی (استفتائات قضایی از محضر امام خمینی رحمه ‌الله)، نشر قضا، 1390.