پنجشنبه، 27 تير 1398

ملکیت در احیاء اراضی موات

پرسش :

در مناطق مختلف فارس و غیر آن، عده‌‌ای به زمین‌‌های یکدیگر هجوم برده و به این موضوع استناد می‌‏کنند که حضرت عالی زمین را ملک هیچ‏کس نمی‏دانید و یا مالکیت زمین را به کلی لغو فرموده‌‌اید! خواهشمند است نظر مبارک خود را در این باره بیان فرمایید؟

پاسخ :
ملکیت در اسلام محترم است و این‌جانب الغای ملکیت کسی را نکرده‌‏ام و اگر از زمین‌‌های اصلاحات ارضی است رسیدگی به آنها موکول است به محاکم صالحه، بلی زمین‌‌های موات ملک کسی نیست و احیاء آن با شرایط مقرره موجب ملکیت احیا کننده است و معامله روی زمین موات باطل است.

منبع: ره توشه قضایی (استفتائات قضایی از محضر امام خمینی رحمه ‌الله)، نشر قضا، 1390