جمعه، 28 تير 1398

ترک روزه به خاطر دستور پزشک

پرسش :

شخصی به دلیل بیماری، طبق دستور پزشک نباید روزه می‌گرفت، اما یک روز در میان روزه گرفته است، ایا گرفتن قضای روزه‌های باقی مانده نیز برایش واجب است؟

پاسخ :
اگر از گفته پزشک متدین و امین، اطمینان کرده است روزه ضرر دارد یا بترسد ضرر داشته باشد، روزه بر او واجب نبوده، بلکه صحیح نیست و اگر تا قبل از ماه رمضان آینده، بیماری برطرف شد، باید قضای همۀ روزه‌ها را ـ حتی روزه‌هایی را که گرفته است ـ بگیرد و اگر بیماری برطرف نشد، قضای روزه‌ها ساقط است، ولی باید برای هر روز یک مدّ طعام (تقریباً ۷۵۰ گرم گندم یا برنج و مانند آن) به عنوان فدیه به فقیر بپردازد.

منبع: پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری