چهارشنبه، 2 مرداد 1398

آزمایش متهم به ارتشا با تحویل رشوه به وی | استفتاء یک

پرسش :

اگر کسی (قاضی یا کارمند) در محیط کاری خود متهّم به رشوه‌خواری شود و مأمور امنیتی صرفاً جهت اختبار و کشف حقیقت، مالی را به عنوان رشوه به او بدهد و او هم بگیرد؛ بفرمایید: آیا نسبت به فرد متهّم عنوان اخذ رشوه محقق شده و عنوان مرتشی بر او صادق است؟

پاسخ :
آیت الله العظمی جعفر سبحانی
«دهنده وجه چون از روی اختبار است رشوه نیست. 11 جمادی‌الثانی 1432 ه.ق»

آیت الله العظمی ناصر مکارم شیرازی
«رشوه‌خواری محقق نشده است ولی اجمالاً دلیل بر عدم تقیّد اوست. 1390/01/21»

آیت الله العظمی سید عبدالکریم موسوی اردبیلی
«اگر متهم مذکور، مالی دریافت کرده، که برخلاف حق قضاوت کند مصداق رشوه‌گیرنده است. 1390/02/05»

منبع: مرکز تحقیقات فقهی حقوقی قوه قضاییه