جمعه، 4 مرداد 1398

نیاز به خدا در بقاء جهان

پرسش :

آیا جهان در بقاى خود نیازمند خداست؟ لطفاً دلیل آن را بفرمایید؟

پاسخ :
بسمه تعالى: جهان ماده حتى در یک آن ثابت نیست و هر روز آفرینش مجددى دارد. طبعاً جهان به خاطر استمرار آفرینش، بى نیاز از خدا نیست و به تعبیر علما، موجود ممکن، حدوثاً و بقاءاً بى نیاز از خدا نمى باشد و در باره ى استمرار آفرینش و نیاز مستمر جهان به خداوند، کتاب «راه خداشناسى» را مطالعه بفرمایید.

منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانى (دام ظله)، جلد اول، قم: مؤسسه امام صادق علیه‌ السلام، 1389.