جمعه، 4 مرداد 1398

مقصود از ثقل اکبر و اصغر

پرسش :

در روایت ثقلین، قرآن ثقل اکبر است. وجه نام گذارى آن چیست؟ در این حدیث، اهل بیت و قرآن به دو انگشت تشبیه شده اند؛ مقصود چیست؟

پاسخ :
بسمه تعالى: قرآن، ثقل اکبر است، چون کلام خداست و همه ى انبیا و اولیا مبعوث شده اند که پیام هاى خدا را به مردم برسانند و احکام عملى آن را اجرا کنند؛ قهراً حجت اکبر خواهد بود. اگر در روایتى، ثقلین به دو انگشت تشبیه شده است، مقصود آن است که بین آن دو جدایى نیست. والله العالم

منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانى (دام ظله)، جلد اول، قم: مؤسسه امام صادق علیه‌ السلام، 1389.