جمعه، 4 مرداد 1398

منظور از دست خدا در آیه قرآن

پرسش :

مراد از دو دست خدا در آیه (قَالَ یَا إِبْلِیسُ مَا مَنَعَکَ أَنْ تَسْجُدَ لِمَا خَلَقْتُ بِیَدَىَّ) چیست؟

پاسخ :
بسمه تعالى: جمله «خلقت بیدى» کنایه از عنایت است مثل این که انسان مى گوید من این حیوان را با دست خودم پروراندم مقصود این است که من مباشر این کار بوده ام و کسى در این کار با من شریک نبود، و نیز ممکن است این نوع تعبیر کنایه از عنایت خاص خدا به چنین مخلوقى باشد . والله العالم

منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانى (دام ظله)، جلد سوم، قم: مؤسسه امام صادق علیه‌ السلام، 1394.