جمعه، 4 مرداد 1398

اعاده آسان‌تر از خلق

پرسش :

خداوند مى فرماید: (هُوَ الّذى یَبدءُ الخَلْقَ ثُمَّ یُعیدهُ وَهُوَ أهْوَنُ عَلیه) خلقت کائنات چه بدواً و چه اعادةً در مقابل قدرت مطلقه خداوند یکسان است پس آسان و آسان‌تر ندارد بنابراین آیه چگونه تفسیر مى شود؟

پاسخ :
بسمه تعالى: مسلماً آفرینش ابتدائى و اعاده آن بر خدا یکسان است ولى اگر آفرینش دوم را آسانتر مى شمارد با توجه به نظر مخاطبان است که اعاده را آسانتر از ایجاد ابتدائى مى دانند و لذا قرآن در سوره یس از این راه استدلال مى کند آن کس که انسان را آفریده است بر بازگرداندن آن نیز توانا است. والله العالم

منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانى (دام ظله)، جلد سوم، قم: مؤسسه امام صادق علیه‌ السلام، 1394.