جمعه، 4 مرداد 1398

چرا نام على (ع) در قرآن نیامده؟

پرسش :

چرا در قرآن به نام على (علیه السلام) به عنوان خلیفه تصریح نشده است؟

پاسخ :
معرفى گاهى به اسم است و گاهى به وصف، حتى پیامبر خاتم (صلّى الله علیه و آله و سلم) گاهى به اسم مانند آیه «و مبشّراً برسول یأتى مِن بعدى اسمه أحمد» (الصف/ 6) گاهى به وصف مانند آیه «الذین یتبعون الرسول النبى الامى الذى یجدونه مکتوباً عندهم فى التوراة والانجیل» (الاحزاب: 157) معرفى شده است .
و ولایت امیرمؤمنان در قرآن به وصفى که منحصر به اوست معرفى شده است مانند آیه (إِنَّمَا وَلِیُّکُمُ اللهُ وَ رَسُولُهُ وَ الَّذِینَ آمَنُوا الَّذِینَ یُقِیمُونَ الصَّلَوةَ وَ یُؤْتُونَ الزَّکَاةَ وَ هُمْ رَاکِعُونَ) (ماعده: 55) و به اتفاق أکثر مفسران شأن نزول آیه، امیرمؤمنان است  والله العالم

منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانى (دام ظله)، جلد دوم، قم: مؤسسه امام صادق علیه‌ السلام، 1390.