جمعه، 4 مرداد 1398

معنى برخى عبارات رساله

پرسش :

فرق بین جمله هاى زیر در رساله ها و استفتائات چیست؟ جایز نیست، حرام است، صحیح نیست، گناه است، بر خلاف شرع است.

پاسخ :
بسمه تعالى: جمله «جایز نیست» را غالباً در مورد صحیح نیست به کار مى برند؛ جمله «حرام است» به معنى گناه است؛ جمله «صحیح نیست» معادل با «جایز نیست» مى باشد ولى از آن روشن تر است؛ جمله «گناه است» اشاره به نتیجه عمل است؛ جمله «بر خلاف شرع است» جمله جامعى است که ترک واجب یا ارتکاب حرام را شامل مى شود. والله العالم

منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانى (دام ظله)، جلد سوم، قم: مؤسسه امام صادق علیه‌ السلام، 1394.